Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید موسی موسوی در گفتگو با خبرنگار مهر، بابیان اینکه ۲۳ هزار و ۴۲۴ مورد بیمه‌شده اجباری در شاهرود وجود دارد، ابراز داشت: بیمه اختیاری یک هزار و ۳۴۱ مورد، مشاغل آزاد دو هزار و ۲۱۵ مورد، رانندگان چهار هزار و ۴۴۹ مورد، قالی‌بافان یک هزار و ۴۲۱ مورد و کارگران ساختمانی سه هزار و ۳۹۳ مورد هستند که با احتساب بیمه بیکاری، زنبورداران، باربران، خادمان مساجد و اتباع خارجی درمجموع ۳۶ هزار و ۸۹۸ شاهرودی تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بابیان اینکه ۶۰ درصد جمعیت شاهرود تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی هستند، افزود: سالانه با آمار بالای خروجی بازنشستگان تأمین اجتماعی مواجه هستیم که این باعث افزایش آمار مستمری بگیران می‌شود و تاکنون مستمری‌بگیران بازنشسته تا اسفند سال گذشته شش هزار و ۳۸ مورد، ازکارافتاده ۶۰۹ مورد و بازمانده سه هزار و ۱۱ مورد در سطح شاهرود بودند.

۹ هزار شاهرودی مستمری بگیر تامین اجتماعی

رئیس سازمان تأمین اجتماعی شاهرود بابیان اینکه تعداد مستمری بگیران سال ۹۵ رقمی معادل ۹ هزار و ۴۵ مورد است، ابراز داشت: درمجموع تعداد مستمری‌بگیران شاهرودی سال گذشته ۹ هزار و ۷۵۸ مورد هستند که نشان می‌دهد با افزایش مواجه هستیم.

موسوی در ادامه تصریح کرد: در خصوص تعداد بیمه‌شدگان با افزایش چندانی مواجه نیستیم و شاید بتوان گفت رشد زیر یک‌درصدی را در آمارها داریم چراکه مسائلی از قبیل بحران اقتصادی و تعطیلی کارخانه‌ها از یک‌سو و از سمت دیگر کاهش طرح‌های عمرانی دولت و به طبع آن حداقل رسیدن بودجه‌ها بر تعداد بیمه‌شدگان اثرگذار است.

وی افزود: در راستای اشتغال و رفع موانع تولید هر شرکت یا کارگاهی که به بحران برخورد می‌کند طی جلساتی در فرمانداری در کارگروه‌های ویژه ستاد تسهیل موردبحث و بررسی واقع می‌شود و سازمان تأمین اجتماعی تا جایی که مقررات اجازه دهد با واحدهای تولیدی همکاری لازم را انجام می‌دهد که بیشترین مشکلات واحدهای تولیدی مربوط به این سازمان مربوط به دریافت لیست بیمه‌شدگان است.

انجام ۱۸ مورد خدمات غیر حضوری در تامین اجتماعی شاهرود

رئیس سازمان تأمین اجتماعی شاهرود بابیان اینکه طرح بحث بخشودگی جرائم برای کارفرمایان خوش‌حساب است، ابراز داشت: کسی که قبلاً بدهی خود را پرداخت نکرده ازنظر سازمان بدحساب است اما در قالب جرائم دیرکرد برای واحدهای خوش‌حساب بدهی‌ها قسطی و دیرکردها بخشوده می‌شود.

موسوی بابیان اینکه ۱۸ مورد خدمات غیرحضوری در تأمین اجتماعی انجام می‌شود، تصریح کرد: مردم سرمایه‌های سازمان تأمین اجتماعی هستند و هر چه مخاطبان راضی‌تر از سازمان باشند همکاری بیشتری با ما خواهند داشت لذا در همین راستا کارفرما با ارائه شماره تلفن و پست الکترونیک تمام ابلاغیه‌ها و بدهی‌های خود را در موعد مقرر دریافت می‌کنند که این اقدام در شاهرود ۱۰۰ درصدی است.

 وی افزود: ماهانه بالغ‌بر یک هزار کارگاه بازرسی انجام می‌شود که با الکترونیکی شدن موارد تخلف به حداقل ممکن می‌رسد که البته تخلفی هم در این حوزه گزارش نشده است و چشم‌پوشی نیز از موارد تخلف نخواهیم داشت چراکه رسالت تأمین اجتماعی صیانت از حقوق بیمه‌شدگان محسوب می‌شود.

پرداخت بیمه بیکاری در شاهرود تغییری نداشت

رئیس سازمان تأمین اجتماعی شاهرود بابیان اینکه منطقی است که آمار بیکاری با توجه اوضاع نابسامان اقتصادی بیشتر شده باشد، ابراز داشت: در سال ۹۵ تعداد آمار دریافت‌کنندگان بیمه بیکاری ۶۰۶ نفر بود و در سال گذشته به ۶۲۸ مورد رسید که در مقایسه رشد چندانی را در شاهرود نشان نمی‌دهد.

موسوی بابیان اینکه از حادثه دیدگان کار حمایت خواهد شد، تصریح کرد: در شاهرود پرداخت بیمه بیکاری بالغ‌بر ۹۰۰ میلیون تومان در ماه است و افزون بر ۱۲ میلیارد تومان مستمری به بیمه‌شدگان پرداخت می‌شود.

وی افزود: زمانی به ازای هر ۱۵ بیمه‌شده یک نفر دریافت‌کننده حقوق بود که در سال‌های اخیر با توجه به اعمال دستورالعمل‌های مختلف به ازای هر پنج بیمه پرداز یک مستمری‌بگیر وجود دارد که نشان می‌دهد اگر اشتغال فعال شود خدمات‌رسانی در جامعه نیز افزون‌تر خواهد شد.

کد خبر 4352187

منبع: مهر

کلیدواژه: تامین اجتماعی استان سمنان خدمات درمانی شاهرود بوشهر خبرگزاری مهر کرمانشاه گرگان شهرکرد دهه کرامت مشهد شیراز یاسوج سانحه تصادف مجلس شورای اسلامی خرم آباد بیرجند حجاب و عفاف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۶۶۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر در حادثه ناشی از کار، کارفرما مقصر باشد چه می‌شود؟

در زمانی که حین انجام وظیفه و به سبب آن برای بیمه‌شده حوادثی اتفاق می‌افتد، همچون اوقاتی که بیمه‌شده در کارگاه یا مؤسسات وابسته یا ساختمان‌ها و محوطه آن مشغول به کار باشد، اوقاتی که به صورت مأمور در خارج از کارگاه انجام وظیفه می‌کند، در اوقات عادی رفت و برگشت بیمه‌شده بین منزل و کارگاه، در اوقات مراجعه به درمانگاه یا بیمارستان بابت معالجات درمانی و توانبخشی و در حین اقدام برای نجات سایر بیمه‌شدگان و مساعدت به آنان، حوادث ناشی از کار گفته می‌شود؛ بنابراین حادثه ناشی از کار به طور کلی با دو ویژگی مشخص می‌شود؛ اینکه در حین انجام وظیفه رخ داده باشد و به سبب انجام وظیفه رخ داده باشد.

 کارفرمایان در زمان وقوع حوادث ناشی از کار چه باید کنند؟

 کارفرمایان باید اقدامات اولیه را برای جلوگیری از تشدید عوارض حادثه انجام دهند (هزینه احتمالی این اقدامات را سازمان تأمین اجتماعی می‌پردازد) و گزارش حادثه را حداکثر ظرف سه روز اداری به اطلاع شعبه تأمین اجتماعی برسانند.

 اما اگر ثابت شود که حادثه به دلیل عدم رعایت مقررات حفاظت فنی و یا عدم رعایت احتیاط از طرف کارفرما (یا نمایندگان کارفرما) بوده، سازمان تأمین اجتماعی تعهدات خود را در قبال بیمه‌شده انجام می‌دهد، اما هزینه‌های مربوط را از کارفرما مطالبه خواهد کرد.

در ماده ۶۶ قانون تامین اجتماعی نیز آمده است که «در صورتی که ثابت شود وقوع حادثه مستقیما ناشی از عدم رعایت مقررات حفاظت فنی و بروز بیماری ناشی از عدم رعایت مقررات بهداشتی و احتیاط لازم از طرف کارفرما یا نمایندگان او بوده سازمان تأمین خدمات درمانی و سازمان، هزینه‌های مربوط به معالجه و غرامات و مستمری‌ها و... را پرداخته و طبق ماده ۵۰ این قانون از کارفرما مطالبه و وصول خواهد کرد.»

طبق تبصره یک قانون نیز مقصر می‌تواند با پرداخت معادل ۱۰ سال مستمری موضوع این ماده به سازمان از این بابت بری‌الذمه شود و براساس تبصره ۲ هرگاه بیمه‌شده مشمول مقررات مربوط به بیمه شخص ثالث باشد در صورت وقوع حادثه سازمان و سازمان تأمین خدمات درمانی و یاشخصا کمک‌های مقرر در این قانون را نسبت به بیمه شده انجام خواهند داد و شرکت‌های بیمه موظفند خسارات وارده به سازمان‌ها را در حدود تعهدات خود نسبت به شخص ثالث بپردازند.

همچنین براساس ماده ۹۰ این قانون «افراد شاغل در کارگاه‌ها باید قابلیت و استعداد جسمانی متناسب با کار‌های مرجوع را داشته باشند به این منظور کارفرمایان مکلفند قبل از به‌کار گماردن آنها ترتیب معاینه پزشکی آنها را بدهند. در صورتی که پس از استخدام مشمولین قانون معلوم شود که نامبردگان در حین استخدام قابلیت و استعداد کار مرجوع را نداشته و کارفرما در معاینه‌پزشکی آنها تعلل کرده است و بالنتیجه بیمه شده دچار حادثه شده و یا بیماریش شدت یابد سازمان تأمین خدمات درمانی و این سازمان مقررات این‌قانون را درباره بیمه شده اجرا و هزینه‌های مربوط را از کارفرما طبق ماده ۵۰ این قانون مطالبه و وصول خواهند کرد.».

اما براساس ماده ۹۱ «برای تعیین میزان ازکارافتادگی جسمی و روحی بیمه‌شدگان و افراد خانواده آن‌ها کمیسیون‌های بدوی و تجدید نظر پزشکی تشکیل خواهدشد. ترتیب تشکیل و تعیین اعضا و ترتیب رسیدگی و صدور رأی بر اساس جدول میزان ازکارافتادگی طبق آیین‌نامه‌ای خواهد بود که به پیشنهاد این سازمان و سازمان تأمین خدمات درمانی به تصویب شورای عالی می‌رسد.»

در حوادث ناشی از کار، تعهدات سازمان تأمین اجتماعی (مانند برقراری مستمری از کارافتادگی کلی و جزئی، غرامت مقطوع نقص عضو و غرامت مقطوع فوت)، مشروط به داشتن سابقه حق‌بیمه نیست و بدون توجه به سوابق بیمه‌ای بیمه‌شده، مزایای قانونی ارائه می‌شود.

اما برای دریافت آن مشمولان باید مدارک را تکمیل و فرم گزارش اعلام حادثه و سایر مستندات مرتبط از جمله گزارش بازرس کار، مدارک درمانی مرتبط، گزارش مقامات انتظامی، نظریه پزشکی قانونی، رأی مراجع قضائی و ... را ارائه کنند.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • پرداخت خسارت درمان بازنشستگان تامین اجتماعی تا آخر سال ۱۴۰۲
  • ارتباط سازمان تامین اجتماعی با اصناف دوسویه بوده است
  • پرداختی بیمه‌ها به داروخانه‌ها شفاف‌سازی شود
  • پرداختی بیمه ها به داروخانه ها شفاف سازی شود
  • پرداخت ۷۲۴ میلیاردی مستمری تامین اجتماعی آران و بیدگل
  • ضریب اشغال بیمارستان سبلان اردبیل به ۸۵ درصد رسید
  • پرداخت حق بیمه تأمین اجتماعی برای ۲۰۱۰ مددجوی گلستانی در سال ۱۴۰۲
  • بیش از ۲ و نیم میلیون فرصت شغلی در دولت سیزدهم ایجاد شد
  • اگر در حادثه ناشی از کار، کارفرما مقصر باشد، چه می‌شود؟
  • اگر در حادثه ناشی از کار، کارفرما مقصر باشد چه می‌شود؟