Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا- نشست خبري مديرکل و مدير درمان تأمين اجتماعي آذربايجان شرقي، به مناسبت گراميداشت چهلمين سالگرد پيروزي شکوهمند انقلاب اسلامي و تبيين دستاوردهاي ٤٠ ساله انقلاب اسلامي برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از سازمان تأمين اجتماعي، جعفر سمساري، مديرکل و دکتر جمال الدين نيکنامي، مدير درمان تأمين اجتماعي استان آذربايجان شرقي، در اين نشست ضمن بيان گزارش آمار عملکرد تأمين اجتماعي استان و تبيين دستاردهاي سازمان تأمين اجتماعي در دوران انقلاب اسلامي، برنامه هاي آتي و در دستور کار اين سازمان را اعلام کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بيش از ٥٢ درصد جمعيت استان تحت پوشش تأمين اجتماعي مي باشند
مدير کل تأمين اجتماعي استان آذربايجان شرقي در اين نشست با بيان اينکه در سال ١٣٥٧ و همزمان با پيروزي شکوهمند انقلاب اسلامي، سازمان تامين اجتماعي با ٩ شعبه اصلي در سطح استان فعاليت داشت، اذعان کرد: با توسعه جغرافيايي شعب در راستاي افزايش سطوح دسترسي مخاطبين، تعداد واحدهاي تابعه اداره کل تأمين اجتماعي استان در حال حاضر شامل ٢٨ شعبه اصلي، ٨ شعبه اقماري و ١٣ کارگزاري رسمي شده است.
جعفر سمساري افزود: در راستاي گسترش و ارتقاي بيمه هاي اجتماعي، تعداد بيمه شدگان اصلي با رشد ٧٣٠ درصدي از رقم 92 هزار و 745 نفر در سال ١٣٥٧ به رقم بالغ بر 677 هزار و 741 نفر در آبان ماه سال ١٣٩٧ رسيده است. همچنين کل افراد تحت پوشش تأمين اجتماعي با احتساب افراد تبعي با رشد ٥٥٦ درصدي از رقم 370 هزار و 980  نفر به رقم 2 ميليون و 65 هزار و 846 نفر رسيده است و اين در حالي است که تعداد بازنشستگان و مستمري بگيران در همين دوره از رقم 9 هزار و 523 نفر با رشد ١٨٠٠ درصدي به رقم 173 هزار و 305 نفر بالغ شده است.
وي خاطر نشان کرد: به منظور تعميم انواع بيمه هاي اجتماعي بين آحاد مردم بويژه اقشار کم درآمد جامعه، پوشش بيمه اي اقشار جديد از جمله رانندگان درون شهري و برون شهري، ٥٩ هزار نفر؛ زنان سرپرست خانوار، شش هزار نفر؛ قاليبافان، ٤٩ هزار نفر؛ کارگران ساختماني، ٥٦ هزار نفر؛ و گروه هاي اجتماعي طلاب و روحانيون فعال، رزمندگان و بسيجيان فعال، خادمين مساجد و مداحان، هنرمندان صنايع دستي، معلمين و ... بالغ بر چهار هزار نفر؛ مطابق ضوابط و مقررات، تحت پوشش تأمين اجتماعي استان قرار گرفته اند.
ايجاد کدهاي دستوري براي پاسخگويي بسته حمايتي
مدير کل تأمين اجتماعي آذربايجان شرقي با اشاره به پرداخت بسته حمايتي به مستمري بگيران و بيمه شدگان تأمين اجتماعي، پايين بودن درآمد ماهانه کمتر از سه ميليون تومان و يارانه بگيري را از شرايط دريافت اين بسته دانست و اذعان داشت: کدهاي دستوري #٨*١٤٢* و#٩*١٤٢* براي اپراتور همراه اول و کدهاي #٨*١٤٢٠* و#٩*١٤٢٠* براي اپراتور ايرانسل و رايتل به منظور ثبت نام و استعلام بيمه شدگاني که بسته‌هاي حمايتي را دريافت نکرده‌اند پيش بيني شده است.
خدمات غير حضوري سازمان تأمين اجتماعي، تحولي نو در ارائه خدمات
وي با تأکيد بر اينکه سازمان تأمين اجتماعي با در اختيـار داشتن شبکه وسيعي از واحدهاي اجرايي، يکي از بزرگ ترين حوزه هاي کسـب و کار، بيمه و درمان در کشور محسوب مي شود، گفت: اين سازمان، از نظر تعداد مخاطبان و ذي نفعان و تنوع خدمت ارائه شده، در کشور و حتي در سطح منطقه، يکي از بزرگ ترين سازمانهاي خدمت رسان اجتماعي محسوب مي شود، لذا با هدف تسهيل و تسـريع در ارائه خدمات، توسـعه خدمات غيرحضوري را در اولويت برنامه هاي خود قرار داده تا ميزان رضايتمندي مخاطبان را افزايش و هزينه هاي مستقيم و غيرمسـتقيم ارائه خدمات را تا حد امکان کاهش دهد و در اين راستا خدمات غيرحضوري شامل ارائه ليست و پرداخت حق بيمه، صدور برگ پرداخت بيمه شدگان خاص، مشاهده سوابق بيمه شدگان، صدور فيش حقوقي و احکام مستمري، ابلاغ احکام مطالباتي و...  راه اندازي شده است.
جعفر سمساري، خاطر نشان کرد: ارائه خدمات غيرحضوري در بستر تلفن همراه در قالب نرم افزار تأمين من و نيز کد دستوري #١٤٢* از ديگر بسترهاي دسترسي به خدمات غيرحضوري سازمان تأمين اجتماعي است و تا پايان سال نيز ٣٦ خدمت جديد به خدمات غيرحضوري سازمان افزوده خواهد شد.
قوانين مترقي در جهت گسترش و توسعه تأمين اجتماعي در انقلاب اسلامي اجرايي شده است
جعفر سمساري در نشست خبري به مناسبت دهه فجر اذعان داشت: در راستاي گسترش و توسعه تأمين اجتماعي، همسو با عدالت اجتماعي و اقتصادي، قوانين و مقرراتي در حوزه هاي کارگري، کارفرمايي و بازنشستگي، با رويکرد حمايت از اقشار ضعيف و کم درآمد جامعه، پس از انقلاب اسلامي به تصويب رسيده و اجرايي شده است که اهم اين قوانين و مقررات  اجتماعي عبارتند از: قانون بيمه بيکاري، قانون بيمه حرف و مشاغل آزاد و انواع بيمه هاي خاص، قانون تعيين تکليف بازنشستگي بيمه شدگان داراي ١٠ سال سابقه پرداخت حق بيمه، قانون حمايت از خانواده و تعيين تکليف مستمري بازماندگان داراي سابقه پرداخت حق بيمه کمتر از ١٠ سال، بازنشستگي زنان مشمول قانون کار با ٤٢ سال سن و ٢٠ سال سابقه پرداخت حق بيمه، اعطاي کمک دولتي به کارگاه هاي مشمول قانون کار زير پنج نفر، بخشودگي جرائم کارفرمايان در چندين مرحله و اجراي قانون رفع موانع توليد و اعطاي مشوق هاي بيمه اي منطبق بر قانون برنامه هاي توسعه جمهوري اسلامي ايران .
ميز خدمت به وسعت شعبه در واحدهاي اجرايي اداره کل تأمين اجتماعي استان آذربايجان شرقي مستقر شده است
جعفر سمساري با اشاره به اينکه در راستاي استقرار و اجراي حقوق شهروندي در نظام اداري، ميز خدمت حضوري در اداره کل تامين اجتماعي استان آذربايجان شرقي و شعب تابعه، به موازات ميز خدمت غيرحضوري و طرح ساختار نوين ارائه خدمات، با هدف ارائه خدمات به‌ هنگام و کارآمد به مشتريان سازمان، همسو با توافق‌نامه‌ها و تفاهم‌نامه‌هاي ميان سازمان و شرکاي اجتماعي، استقرار و راه اندازي شده است، افزود: نحوه استقرار ميز خدمت در تامين اجتماعي استان براساس نگرش سيستمي و با امعان نظر به حجم بالاي مراجعين و تنوع خدمات، فراتر از ايجاد ميز خدمت به عنوان يک مرکز ارتباطات و نقطه تماس ميان سازمان و مشتريان بوده و ميز خدمت به وسعت شعبه و تعداد کارشناسان در تمام شعبه ايجاد شده است.
وي گفت، استقرار ميز خدمت در اداره کل تأمين اجتماعي آذربايجان شرقي، مورد بازديد و تأييد مقامات استاني و سازماني قرار گرفته و به عنوان "ميز خدمت نمونه" براي الگوبرداري ساير دستگاه هاي استان و واحدهاي اجرايي سازمان تامين اجتماعي کشور انتخاب و معرفي شده است.
محدوديتي براي بيمه خبرنگاران نداريم
مدير کل تأمين اجتماعي استان آذربايجان شرقي در مورد بيمه خبرنگاران اذعان داشت: خبرنگاراني که در رسانه ها فعاليت دارند، مي توانند از طريق مؤسسه خود بيمه مي‌شوند. همچنين خبرنگاران آزاد مي توانند از طريق صندوق بيمه هنرمندان بيمه شوند و سازمان تأمين اجتماعي محدوديتي در اين خصوص ندارد و در صورت ارائه معرفي نامه از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي نسبت به عقد قرارداد با آنان اقدام خواهد شد.
اجراي همسان‌سازي حقوق بازنشستگان از تکاليف برنامه ششم توسعه کشور است
جعفر سمساري درباره همسان سازي حقوق بازنشستگان گفت: مدلهاي مختلف همسان سازي که از جانب شرکاي اجتماعي سازمان پيشنهاد مي شود در دبيرخانه دائمي مستقر در سازمان بررسي و از آنجايي که در قانون برنامه ششم توسعه، همسان سازي تکليف شده، با تأمين بار مالي آن و تصميم گيري نهايي، قابليت اجرايي خواهد داشت.
٨٥٠ ميليارد تومان مطالبات معوق سازمان تأمين اجتماعي از کارگاههاي تحت پوشش
مدير کل تأمين اجتماعي استان آذربايجان شرقي ميزان مطالبات معوق  از کارگاههاي مشمول قانون کار در استان را بالغ بر ٨٥٠ ميليارد تومان دانست و اذعان داشت: منابع مورد نياز براي ايفاي تعهدات سازمان تأمين اجتماعي به عنوان يک سازمان عمومي غير دولتي از محل حق بيمه تأمين مي شود.
وي تصريح کرد: ميزان تعهدات پرداخت شده در استان طي نه ماهه اول سال جاري در حوزه تعهدات بلند مدت ١٨٥٢ ميليارد تومان و تعهدات کوتاه مدت  ٣٠ ميليارد تومان و مقرري بيمه بيکاري ٢٧٦ ميليارد تومان بود.
ارتقاي سلامت جسمي و روحي بازنشستگان و مستمري بگيران از برنامه هاي سازمان است
مدير کل تأمين اجتماعي استان آذربايجان شرقي ارتقاي سلامت جسمي و روحي بازنشستگان و مستمري بگيران را از برنامه هاي اجتماعي سازمان دانست و اذعان داشت: طي چهار سال اخير بالغ بر چهار هزار نفر از بازنشستگان و مستمري بگيران در قالب طرح کرامت رضوي به مشهد مقدس اعزام شده اند.
جعفر سمساري افزود: طرح نسيم سلامت، برگزاري المپيادهاي ورزشي، کارگاههاي ارتقاء سطح سواد سلامت بازنشستگان و سالمندان از ديگر برنامه هاي حوزه فرهنگي و اجتماعي در حال اجراي سازمان است.
٨٥٠ ميليارد تومان در نه ماهه سال ٩٧ در بخش درمان هزينه شده است
مدير درمان تأمين اجتماعي آذربايجان شرقي نيز با اشاره به تعداد 1 ميليون و 976 هزار و 127 ويزيت سرپايي؛ 26 هزار و 882 مورد بستري، 13 هزار و 793 مورد جراحي با متوسط اقامت ٣,٥٧ در ٩ ماهۀ سال ٩٧ گفت: عملکرد مديريت درمان در همين مدت بالغ بر ٨٥٠ ميليارد تومان که سهم درمان مستقيم ٢٨٧ ميليارد تومان و درمان غير مستقيم ٥٤٥ ميليارد تومان بوده است.
دکتر نيکنامي ضمن تقسيم بندي اقدامات به کمّي و کيفي از اختصاص ١٤ ميليارد توماني در حوزۀ خريد، نصب و راه اندازي دستگاههاي پزشکي خبر داد و افزود: راه اندازي سه دستگاه راديولوژي ديجيتال شيماتسو و بهره برداري سي تي آنژيو ١٢٨ اسلايس بيمارستان استاد عالي نسب با ارزش واقعي ١٠ميليارد تومان انجام شده و دستگاهي با اين کيفيت فرصتي براي شمال غرب کشور است.
وي همچنين با عنوان نمودن تمديد اعتبار گواهينامه مديريت کيفيت  iso٩٠٠١:٢٠١٥ در ستاد مديريت درمان و درمانگاههاي تابعه و اخذ رتبه هاي اول اعتباربخشي توسط بيمارستانهاي تامين اجتماعي استان آذربايجان شرقي؛ خاطر نشان کرد: راه اندازي سيستم pacs در بيمارستانهاي استان براي تسريع روند درمان بيماران به عنوان اقدامي پيشرو در سطح بيمارستانهاي استان به شمار مي رود.
دکتر نيکنامي ارائۀ خدمات درماني از طريق کدملي در راستاي پروژۀ حذف دفترچه در مراکز ملکي سازمان در استان و تسرّي آن در مراکز طرف قرارداد با برگزاري دوره هاي آموزشي را اقدامي درخور توجه ياد کرد و افزود: تشکيل پرونده براي بيماران مزمن تحت پوشش سازمان و راه اندازي سيستم ارجاع به مراکز ملکي از شهرستانهاي تابعه نيز از جمله اقدامات سالجاري محسوب مي شود.
وي با اشاره به وعده هاي سال پيشين از ميزان پيشرفت ٨٥ درصدي کار عمليات ساخت درمانگاههاي هشترود، عجب شير و ملکان جمعاً با اعتبار ٢٧ ميليارد تومان و شروع اجراي پلان معماري نقشه ساختماني درمانگاه شهرستان بستان آباد خبر داد و افزود: در راستاي استقرار عدالت اجتماعي و بهره مندي تمامي بيمه شدگان از خدمات درماني سازمان تمامي درمانگاههاي شهرستانهاي آذربايجان شرقي به دوشيفته ارتقاء پيدا کرده اند و براساس همين چشم انداز در تلاش هستيم بيمه شدگان شهرهاي ديگر استان همچون اسکو/سهند، صوفيان و هريس نيز در سالهاي آتي از امکانات درماني سازمان بهره مند شوند.
مدير درمان استان آذربايجان شرقي راه اندازي سيستم بازيافت فاضلاب بيمارستان استاد عالي نسب با امکان تصفيۀ ٤٠٠ متر مکعب آب مصرفي جهت تأمين آب فضاي سبز بيمارستان و حتي شهرداري منطقه را از راهبردي ترين اقدامات تيم مديريت سبز بيمارستان مذکور دانست و تأمين برق عالي نسب از ديگهاي بخار را از جمله برنامه هاي آتي و در دست اقدام عنوان کرد.
دکتر نيکنامي فقدان بخش راديوتراپي بعنوان يکي از بخشهاي پراهميت و هزينه بر در سطح استان را يکي از چالشهاي در دست اقدام خود مطح کرد و متذکر شد: در اين خصوص پيگيريهاي لازم را انجام داده ايم و انشاالله در سال آينده به ثمر مي نشيند.
وي مهمترين چالش بخش درمان تامين اجتماعي را که باعث نارضايتي بيمه شدگان و شرکاي اجتماعي نيز شده است؛ عدم پرداخت معوقات ٨٠٠ ميليارد توماني طرفهاي قرارداد استان به دليل عدم واريز بدهي دولت به حساب سازمان عنوان کرد.


منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: سازمان تأمين اجتماعي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۹۲۸۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر در حادثه ناشی از کار، کارفرما مقصر باشد چه می‌شود؟

در زمانی که حین انجام وظیفه و به سبب آن برای بیمه‌شده حوادثی اتفاق می‌افتد، همچون اوقاتی که بیمه‌شده در کارگاه یا مؤسسات وابسته یا ساختمان‌ها و محوطه آن مشغول به کار باشد، اوقاتی که به صورت مأمور در خارج از کارگاه انجام وظیفه می‌کند، در اوقات عادی رفت و برگشت بیمه‌شده بین منزل و کارگاه، در اوقات مراجعه به درمانگاه یا بیمارستان بابت معالجات درمانی و توانبخشی و در حین اقدام برای نجات سایر بیمه‌شدگان و مساعدت به آنان، حوادث ناشی از کار گفته می‌شود؛ بنابراین حادثه ناشی از کار به طور کلی با دو ویژگی مشخص می‌شود؛ اینکه در حین انجام وظیفه رخ داده باشد و به سبب انجام وظیفه رخ داده باشد.

 کارفرمایان در زمان وقوع حوادث ناشی از کار چه باید کنند؟

 کارفرمایان باید اقدامات اولیه را برای جلوگیری از تشدید عوارض حادثه انجام دهند (هزینه احتمالی این اقدامات را سازمان تأمین اجتماعی می‌پردازد) و گزارش حادثه را حداکثر ظرف سه روز اداری به اطلاع شعبه تأمین اجتماعی برسانند.

 اما اگر ثابت شود که حادثه به دلیل عدم رعایت مقررات حفاظت فنی و یا عدم رعایت احتیاط از طرف کارفرما (یا نمایندگان کارفرما) بوده، سازمان تأمین اجتماعی تعهدات خود را در قبال بیمه‌شده انجام می‌دهد، اما هزینه‌های مربوط را از کارفرما مطالبه خواهد کرد.

در ماده ۶۶ قانون تامین اجتماعی نیز آمده است که «در صورتی که ثابت شود وقوع حادثه مستقیما ناشی از عدم رعایت مقررات حفاظت فنی و بروز بیماری ناشی از عدم رعایت مقررات بهداشتی و احتیاط لازم از طرف کارفرما یا نمایندگان او بوده سازمان تأمین خدمات درمانی و سازمان، هزینه‌های مربوط به معالجه و غرامات و مستمری‌ها و... را پرداخته و طبق ماده ۵۰ این قانون از کارفرما مطالبه و وصول خواهد کرد.»

طبق تبصره یک قانون نیز مقصر می‌تواند با پرداخت معادل ۱۰ سال مستمری موضوع این ماده به سازمان از این بابت بری‌الذمه شود و براساس تبصره ۲ هرگاه بیمه‌شده مشمول مقررات مربوط به بیمه شخص ثالث باشد در صورت وقوع حادثه سازمان و سازمان تأمین خدمات درمانی و یاشخصا کمک‌های مقرر در این قانون را نسبت به بیمه شده انجام خواهند داد و شرکت‌های بیمه موظفند خسارات وارده به سازمان‌ها را در حدود تعهدات خود نسبت به شخص ثالث بپردازند.

همچنین براساس ماده ۹۰ این قانون «افراد شاغل در کارگاه‌ها باید قابلیت و استعداد جسمانی متناسب با کار‌های مرجوع را داشته باشند به این منظور کارفرمایان مکلفند قبل از به‌کار گماردن آنها ترتیب معاینه پزشکی آنها را بدهند. در صورتی که پس از استخدام مشمولین قانون معلوم شود که نامبردگان در حین استخدام قابلیت و استعداد کار مرجوع را نداشته و کارفرما در معاینه‌پزشکی آنها تعلل کرده است و بالنتیجه بیمه شده دچار حادثه شده و یا بیماریش شدت یابد سازمان تأمین خدمات درمانی و این سازمان مقررات این‌قانون را درباره بیمه شده اجرا و هزینه‌های مربوط را از کارفرما طبق ماده ۵۰ این قانون مطالبه و وصول خواهند کرد.».

اما براساس ماده ۹۱ «برای تعیین میزان ازکارافتادگی جسمی و روحی بیمه‌شدگان و افراد خانواده آن‌ها کمیسیون‌های بدوی و تجدید نظر پزشکی تشکیل خواهدشد. ترتیب تشکیل و تعیین اعضا و ترتیب رسیدگی و صدور رأی بر اساس جدول میزان ازکارافتادگی طبق آیین‌نامه‌ای خواهد بود که به پیشنهاد این سازمان و سازمان تأمین خدمات درمانی به تصویب شورای عالی می‌رسد.»

در حوادث ناشی از کار، تعهدات سازمان تأمین اجتماعی (مانند برقراری مستمری از کارافتادگی کلی و جزئی، غرامت مقطوع نقص عضو و غرامت مقطوع فوت)، مشروط به داشتن سابقه حق‌بیمه نیست و بدون توجه به سوابق بیمه‌ای بیمه‌شده، مزایای قانونی ارائه می‌شود.

اما برای دریافت آن مشمولان باید مدارک را تکمیل و فرم گزارش اعلام حادثه و سایر مستندات مرتبط از جمله گزارش بازرس کار، مدارک درمانی مرتبط، گزارش مقامات انتظامی، نظریه پزشکی قانونی، رأی مراجع قضائی و ... را ارائه کنند.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • پرداخت خسارت درمان بازنشستگان تامین اجتماعی تا آخر سال ۱۴۰۲
  • ارتباط سازمان تامین اجتماعی با اصناف دوسویه بوده است
  • پرداختی بیمه‌ها به داروخانه‌ها شفاف‌سازی شود
  • پرداختی بیمه ها به داروخانه ها شفاف سازی شود
  • ضریب اشغال بیمارستان سبلان اردبیل به ۸۵ درصد رسید
  • پرداخت حق بیمه تأمین اجتماعی برای ۲۰۱۰ مددجوی گلستانی در سال ۱۴۰۲
  • ارائه خدمات «مشاوره‌ای – آموزشی»، آنلاین و حضوری مرکز روانشناختی «جهت» برای عموم
  • بیش از ۲ و نیم میلیون فرصت شغلی در دولت سیزدهم ایجاد شد
  • اگر در حادثه ناشی از کار، کارفرما مقصر باشد، چه می‌شود؟
  • اگر در حادثه ناشی از کار، کارفرما مقصر باشد چه می‌شود؟